woensdag 25 juni 2014

De mooiste outfits op het WK in Brazilië?

Greece home and away kit

Dit Wereldkampioenschap zat niet geboekstaafd worden als het WK met de mooiste outfits. Toch zijn er winnaars. Hoe zou de uitslag van het WK zijn als we de landen op hun voetbalkleding beoordelen?


Rotterdam Vormgeving, freelance grafisch vormgever uit Utrecht!
Op nummer 1 staat Griekenland.
De Kit is erg strak en stijlvol. Zowel het thuistenue als uittenue doen het goed. De brede banden om zowel de sokken als de mouwen zijn goed. En het embleem is een topper!

Argentina 
Op nummer 2 staat Argentinië.
Ook Argentinië heeft natuurlijk een prachtig embleem en schitterend shirt. Hoewel deze versie niet zo mooi is als de versie van het WK '78. Daarnaast zijn die broeken echt veel te groot, een veel voorkomend euvel op dit WK! Design technisch verliezen zij daarom de finale.
Op nummer 3 staat de USA.
Met deze 'away kit' behalen zijn de kleine finale en slepen een derde plaats in de wacht.
Wederom een outfit van Nike die het goed doet dit WK. Zij hebben zich vooral op de 'retro' stijl gericht. Helaas hebben zij ook het probleem van, hoewel wel retro, te grote broeken. En een klein detail, de typografie kon beter. De 8 (op deze foto) had een echt 'college' font mogen zijn!
India away kit
Hoewel ze zich niet geplaatst hebben zou India zeker het Design Wereldkampioenschap gewonnen hebben met hun 'away kit'.
Het tenue lijkt een eerbetoon aan Peru, die in 1970 het mooiste tenue aller tijden op een WK hadden. En let op de band op de rechter mouw. De jongens van Nike hebben goed gekeken naar Team Sky. Deze hadden ook zo'n mooie band om hun mouw maar dan links!

Verder was het mager qua voetbaltenues. Gelukkig viel er wat betreft voetbal een hoop te genieten. Nu maar hopen dat India een fatsoenlijk voetbal team op poten zet!Geen opmerkingen:

Een reactie posten