woensdag 24 augustus 2016

Beroepenmarkt.nl Magazine

De nieuwe vormgeving van tijdschrift uit reisindustrie
Beroepenmarkt.nl Magazine Cover
Voor hun Beroepenmarkt wilde Reismedia het bijbehorende magazine een nieuwe gezicht geven. Het moest beter, aansprekender en mooier. Ik kreeg de mooie opdracht om een concept te ontwikkelen die de doelgroep beter zou aanspreken. Daarnaast moest hun DTP'er er goed mee uit de voeten kunnen en het magazine van inhoud voorzien.

Het merk onderscheiden van de concurrentie


Allereerst ontwikkelde ik een fris logo met een schreefloos font in hoofdletters. Omdat er meerdere beroepenmarkten zijn heb ik op het '.nl' extra aandacht gelegd door het speels maar duidelijk in het logo te verwerken. Een 'fris' en 'stevig' rood zorgde als steunkleur voor extra aandacht.

Imago aansluiten bij doelgroep


Het magazine kreeg een strakke en eenvoudige vormgeving met een paar kleine moderne, grafische elementen. Voor de fotografie is er bewust veel ruimte vrijgemaakt zodat aansprekende foto's groot geplaatst kunnen worden. Hierdoor ontstaat een uiterlijk dat goed aansluit bij het imago van de Beroepenmarkt en de doelgroep. Een bijkomend voordeel is dat een DTP'er er makkelijk mee aan de slag kan.

Veel gelezen magazine

Het uiteindelijke resultaat was een mooi magazine dat gretig werd meegenomen op de beroepenmarkt. De adverteerders zullen zeker tevreden zijn!

Bekijk het concept in mijn portfolio of op Issuu.


Rotterdam Vormgeving, freelance grafisch vormgever uit Utrecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten