dinsdag 30 augustus 2016

Online video marketing: welke websites (infographic)?

Online video marketing: welke websites gebruiken?
Online video
websites
(infographic)
Online video is de trend van dit moment. Veel organisaties zetten video in om hun bedrijf, producten en/of diensten in beeld te brengen bij hun doelgroep. Om effect uit online video te halen moet je een strategie opzetten. Hierbij hoort ook een keuze voor het platform waarop je de video plaatst. Deze infographic laat de belangrijkste mogelijkheden zien.

Waar zet je jouw online video neer?

Voor de meeste bedrijven is de keuze van online video-platform nogal lastig. Zetten we YouTube, Vine, Instagram of toch Google Hangouts in? Voor dit probleem maakte Gryffin Media deze infographic die laat zien welke mogelijkheden YouTube, Vimeo, Google Hangouts, Instagram en Vine bieden. De visualisatie laat zien dat YouTube de tweede best bezochte website ter wereld is. En dat 40 procent van de YouTube-video’s op een mobiele telefoon wordt bekeken!

Meer video websites naast YouTube.

Naast YouTube krijgen ook Vimeo en Vine veel bezoekers. Vimeo trekt maandelijks 100 miljoen bezoekers en Vine ontving binnen drie maanden 1 miljoen gebruikers. Momenteel telt de website van Vine 40 miljoen gebruikers. Daarnaast wordt ook Instagram veel ingezet als video-kanaal voor bedrijven en hun producten. Van de meest-gedeelde video’s op Instagram is 40 procent gemaakt voor een bedrijf of merk.

Meer weten over de mogelijkheden van de vijf grootste online videoplatformen? Bekijk dan de infographic. Je kunt hier klikken voor een groter exemplaar.

Rotterdam Vormgeving, freelance grafisch vormgever uit Utrecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten